Borstlift

 

Je leven lang mooie borsten. Een ideaalbeeld dat niet altijd reëel is. Immers, borsten kunnen, door zwangerschap, het niet dragen van een beha bij sportbeoefening, door grote gewichtsschommelingen en/of veroudering hun stevigheid verliezen. Natuurlijk kan een een goed passende beha uitkomst brengen en de uitgezakte borsten op hun plaats houden. Niet ideaal... Gelukkig kunnen verslapte borsten via een borstlift geremodelleerd worden.

Hoe gaat het?
Een borstlift vindt plaats onder algehele narcose. U moet rekenen op een verblijf in de kliniek van een halve dag. Tijdens de ingreep verwijdert de plastisch chirurg geen klierweefsel, maar uitsluitend een deel van de huid. Wel is het noodzakelijk om het klierweefsel naar boven te verplaatsen en vast te zetten op de onderliggende spierlaag. Vervolgens worden nieuwe borsten gevormd en de tepel opnieuw op de juiste plaats ingehecht. Dat betekent dat rond beide tepels littekens ontstaan en tevens verticale littekens vanuit de tepels naar de huidplooi onder borsten.
Dit  noemen we  het  zogenaamde ‘sleutelgat” litteken. Indien u weinig borstweefsel heeft, kan een borstlift gecombineerd worden met een borstvergroting met behulp van een silicone prothese.

Het is belangrijk om na  de  operatie een goede sport-BH te dragen met achtersluiting. Deze kunt u bij opname meebrengen. De hechtingen worden na één of twee weken verwijderd. Doe het de eerste vier weken een beetje rustig aan. Rust bevordert de genezing. Houd er rekening mee, dat de vorm van uw borsten direct na de ingreep nog niet definitief is. Circa twee maanden later,  als de spanning op de weefsels enigszins verdwenen is, kunt u het uiteindelijke resultaat zien.

Specifieke aandachtspunten

Er zijn een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden. Het is bijzonder moeilijk beide borsten voor 100% symmetrisch te maken. Dit kunnen wij u niet garanderen. Ook de vorm en de gevoeligheid van de tepel kunnen na de ingreep minder worden. De genezing van de littekens is, zoals bij elke medische ingreep, moeilijk te voorspellen. De littekens kunnen aanvankelijk dik, rood en gevoelig zijn. Dit verdwijnt meestal na verloop van tijd. In een enkel geval ontstaan onderhuidse verdikkingen die pijnklachten kunnen geven. Een nieuwe ingreep kan noodzakelijk zijn om deze klachten te verhelpen.

Houd er rekening mee, dat het verouderingsproces en hiermee verslapping van de huid doorgaat. Op termijn kan het resultaat van de borstlift hierdoor beïnvloed worden. Na een borstlift is het niet meer mogelijk om borstvoeding te geven.