Borstvergroting

 

Borstvergroting... dat doe je maar niet zo. Aan het zetten van deze stap zijn doorgaans jaren van onzekerheid vooraf gegaan. Het gaat hier immers om een gemist stuk ‘vrouw zijn’, een stuk zelfbewustheid en personality. Dit incomplete gevoel kan zelfs leiden tot een (psychische) belasting, die het maatschappelijk en/of sociaal functioneren goed in de weg staat. Bikini’s, strakke sportkleding en truitjes blijven in de kast. Onder wijde truien en grote T-shirts is het gebrek aan een boezem immers beter te verdoezelen. Gelukkig! Het hoeft niet, want de moderne plastische chirurgie is in staat om snel en langdurig een uitstekend resultaat te behalen...  

U heeft de eerste stap gezet en wilt graag méér weten over de mogelijkheden omtrent een borstvergroting. Wij weten, dat dit voor u niet gemakkelijk is geweest. Het is immers een heel intieme persoonlijke wens, waarop de mening van uw (eventuele) partner niets van doen heeft. Het gaat om u en niet om wat uw omgeving al dan niet vindt. Vandaar, dat wij samen met u gaan bekijken wat voor u persoonlijk de beste oplossing is.

Zoals u wellicht weet, is borstvergroting mogelijk door het inbrengen van prothesen. De lichamelijke verandering zorgt vaak voor een opluchting, geeft een nieuwe wending aan het leven. Belemmeringen zijn er niet, want ook na deze ingreep kunt u gewoon borstvoeding geven. Het gevoel in de borsten en tepels heeft in de regel niet te lijden door het inbrengen van de prothesen. De onderzoeksmogelijkheden naar eventuele knobbeltjes blijft eveneens onverminderd aanwezig. Het is echter wel belangrijk bij een röntgenonderzoek vooraf te melden dat prothesen zijn aangebracht, zodat hiermee rekening gehouden wordt.

Hoe gaat het?
De prothesen worden over het algemeen aangebracht onder volledige narcose. Een verblijf van één of twee dagen in het ziekenhuis is gebruikelijk.

Technisch gezien kunt u kiezen uit een aantal mogelijkheden. Het inbrengen van de prothesen gebeurt via kleine sneden onder de borsten of sneden naast de tepels. Ook het plaatsen van de prothesen kan op diverse manieren. U kunt kiezen tussen plaatsing tussen borstklier en grote borstspier of tussen de grote borstspier en de borstkas. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van uw wensen gecombineerd met onze medische ervaring en deskundigheid. Om de prothesen vervolgens goed te laten ingroeien, is het uitermate belangrijk om gedurende vier weken na de ingreep dag en nacht een sport-BH te dragen. Het verrichten van zware lichamelijke inspanning en het beoefenen van sport is niet verstandig. Na circa drie weken kunt u weer volledig aan de slag.

Elk niet lichaamseigen materiaal, wordt door ons lichaam keurig ingekapseld door bindweefsel. Wij noemen dat een kapsel. Dat gebeurt dus ook met borstprothesen. De vorming van kapsel is niet bij iedereen hetzelfde. Over het algemeen levert deze kapselvorming geen problemen op. In sommige gevallen echter, kan het kapsel leiden tot een minder fraaie vorm, een onnatuurlijk stug gevoel of pijn. Mocht dit laatste het geval zijn, dan zullen wij samen met u proberen hiervoor een oplossing te vinden. Garantie kunnen wij echter niet geven. Dat geldt overigens ook voor absolute symmetrie. Bedenk hierbij dat de meeste vrouwen van nature twee ongelijke borsten hebben, al is dat verschil nauwelijks te zien.