Buikwandcorrectie

 

Buikwandcorrectie...
Over het algemeen valt met het bekende buikje wel te leven. Een dieet, al dan niet alcoholvrij, gecombineerd met spierversterkende oefeningen verricht wonderen. Toch werkt deze remedie niet altijd. Na diverse zwangerschappen of een periode van zwaar lijnen kan de huid van uw buik ontsierd worden door plooien. Het dragen van badpak, zwembroek, strakke pantalon of rok is meer plaag, dan plezier. In een ander geval kan uw onderbuik een zware huidplooi vertonen, die ook met lijnen niet verdwijnt. Een gevoel van schaamte en onzekerheid slaat toe. De onvrede met uzelf wordt een sta-in-de-weg tijdens uw dagelijkse functioneren. Blijf er niet mee zitten..

Een verslapte buikwand, neemt soms ernstige vormen aan. Het ingrijpen van een plastisch chirurg is geen overbodige luxe. Een zeer zware huidplooi, de zogenaamde vetschort, kan zelfs rugklachten veroorzaken als gevolg van een verkeerde belasting van de wervelkolom. Ook een navelbreuk komt voor. Bovendien bestaat de mogelijkheid, dat de huid in de plooien geïrriteerd raakt met alle nare gevolgen van dien.

In tegenstelling tot wat u misschien denkt, is een buikwandcorrectie absoluut geen methode om te vermageren. Lijdt u aan overgewicht, dan is het noodzakelijk om voor de ingreep de nodige kilo’s kwijt te raken. De ingreep wordt gemakkelijker en u heeft minder kans op complicaties. Bovendien is pas als u op het gewenste gewicht bent, te zien in hoeverre de buikwand gecorrigeerd moet worden om een optimaal resultaat te bereiken. Zo nodig kan de ingreep ondersteund worden door liposculpture ofwel het afzuigen van overtollig vet. De combinatie van beide behandelingen levert doorgaans een uitstekend resultaat op.

Hoe gaat het?
De ingreep wordt verricht onder algehele narcose of onder plaatselijke verdoving in combinatie met een licht roesje. U moet rekening houden met een verblijf in het ziekenhuis van enkele dagen.

De plastisch chirurg maakt insneden dwars over de onderbuik van de ene heup, via de bovenkant van het schaambeen, naar de andere heup (zoveel mogelijk onder de bikinilijn). Bovendien is het noodzakelijk de navel opnieuw in de buikwand vast te hechten. Ook rond de navel ontstaat straks een litteken. Vervolgens wordt de huid losgemaakt van de onderliggende weefsellagen en zo nodig samen met overtollige vetweefsel verwijderd. Als de spieren van de buikwand zijn uitgerekt worden deze, net als eventuele peesbladen, ook gecorrigeerd.
 
Na de operatie moet u vier tot zes weken een stevig pantybroekje dragen. Dit bevordert de wondgenezing en kan het ontstaan van bloeduitstortingen en vochtophopingen voorkomen. Circa zes weken na de ingreep is het definitieve resultaat zichtbaar. Verwacht geen perfectie. Wij kunnen u alleen verbetering garanderen.

Kleine correctie
Als de huid van de onderbuik wat slap en dik is geworden, kan in dagbehandeling een kleine buikwandcorrectie uitgevoerd worden. Een kleine buikwandcorrectie wordt meestal gecombineerd met liposculpture (vetafzuiging). Het resultaat van deze gecombineerde behandeling is zeer bevredigend.

Specifieke aandachtspunten
Er zijn een aantal zaken waarmee u terdege rekening moet houden na de ingreep. Littekenweefsel is altijd minder elastisch. Het gevolg kan zijn, dat de huid boven het litteken enigszins een bloezend effect vertoont. De huid rond het litteken is soms enige tijd gevoelloos. Dit verdwijnt doorgaans niet geheel. Op de heupen kunnen bovendien kleine oneffenheden ontstaan. Zo nodig worden deze via een kleine extra ingreep verwijderd. U moet zich eveneens realiseren, dat een buikwandcorrectie uw heupen niet smaller maakt. Uw heupen blijven even breed als vóór de ingreep. Door een plattere buik vallen alleen ze meer op. Indien u dit wenst, kan later een heupcorrectie worden uitgevoerd.