Hals, face en s-lift

 

Face-, hals- en S-lift...
Krijgt u ook graag een compliment over uw jonge uiterlijk? Iedereen toch... Natuurlijk ouder worden we allemaal en dat heeft nu eenmaal consequenties. De huid verslapt, rimpeltjes zijn het gevolg. Kleine rimpeltjes staan overigens heel charmant. Het wordt een ander verhaal als zich in uw wangen en hals groeven en huidplooien aftekenen, waardoor u er ouder uitziet dan u in werkelijkheid bent en u zich bij dat idee alles behalve prettig voelt. U bent nog jong van hart en wilt er graag uitzien zoals u bent: vitaal. Dat kan door een face-, hals of S-lift...

De leeftijd waarop en de mate waarin het verouderingsproces van de huid zich voltrekt, is onder meer afhankelijk van huidtype, conditie, erfelijke aanleg en leefomstandigheden. Aan dat proces kunnen wij niets veranderen. We zijn wel in staat de ontstane diepe rimpels en huidplooien in wangen en/of hals te verminderen door middel van een face-, hals- of S-lift.

Door een facelift, vaak gecombineerd met een halslift, wordt de huid van de wangen en hals strak getrokken in de richting van de haarlijn rond de oorschelp. Rimpelvorming op het voorhoofd of op de boven- en onderlip kunnen niet gecorrigeerd worden via een facelift. Hiervoor gebruiken we andere methoden. Houd er bovendien rekening mee, dat hele fijne lach- en praatrimpeltjes die ontstaan door gelaatsexpressie ook na de facelift zichtbaar blijven. Gelukkig wel, want deze fijne lijntjes onderstrepen uw natuurlijke persoonlijkheid en dat moet uiteraard zo blijven.

Hoe gaat het?
Een facelift in combinatie met een halslift is een behoorlijke ingreep, die verricht wordt onder algehele narcose of onder plaatselijke verdoving in combinatie met een roesje. U moet rekenen op een verblijf van één of meerdere dagen in het ziekenhuis. Bovendien is het noodzakelijk om ruim drie weken vóór de ingreep niet te roken en/of geen medicijnen te gebruiken die Acetylsalicylzuur bevatten als Aspirine, Acetosal, Ascal, Aspro etc.

De huidsneden die gemaakt worden lopen in de haarlijn vóór, achter en onder de beide oorschelpen. Van hieruit wordt de huid van wangen en hals losgemaakt van de onderliggende weefsels en strak getrokken. Soms is het nodig ook dieper gelegen weefsel of overmatige vetweefsel weg te nemen. Indien in de hals een diepe huidplooi ligt, kan het noodzakelijk zijn om ook een snede te maken vlak onder kin. Een face- en halslift is desgewenst te combineren met een correctie van boven- en onderoogleden en rimpels rond de boven- en/of onderlip.

Na de ingreep

Na de ingreep zit uw hele hoofd dik in het verband. Eén dag later wordt dit verwijderd. Houd er rekening mee, dat uw gezicht er op dat moment nog niet fraai uitziet. Gezicht en hals vertonen zwellingen en verkleuringen. Circa twee weken later is deze periode voorbij en krijgt u een idee van uw ‘nieuwe’ gezicht. Vier tot zes weken na de ingreep is het uiteindelijke resultaat pas zichtbaar.

De S-lift
De S-lift is een populaire ingreep die eventueel onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd en waarbij het litteken aanzienlijk kleiner is dan bij een uitgebreide hals- en facelift. De resultaten zijn goed, maar minder langdurend als bij een faceliftprocedure.

Specifieke aandachtspunten
Als u een face-, hals- of S-lift laat uitvoeren, moet u zich realiseren dat de ingreep niet per se een definitief resultaat oplevert. Het verouderingsproces van uw huid gaat immers door. Na verloop van tijd ontstaan nieuwe rimpels, omdat de elasticiteit van huid bij het ouder worden geleidelijk aan verder afneemt.

Hoelang de lift verbetering geeft, is moeilijk te zeggen en verschilt sterk van mens tot mens. De ingreep kan voor de tweede maal uitgevoerd worden.