Soft-Liposculptuur

 

Irriteert het u ook zo? U bent helemaal niet dik, maar dat buikje, dikke bovenbenen, brede heupen en zware hals blijven. Wat voor dieet u ook probeert... u valt weliswaar af, maar niet op die plaatsen waar het moet. De lichaamsverhoudingen kloppen niet. Goed passende kleding is nauwelijks te vinden. Als de rok of pantalon past, is het jasje te groot. Past het jasje, dan kan de rits van het rokje of pantalon niet meer dicht: een vicieuze cirkel om hopeloos van te worden. U hoeft niet hopeloos te worden, want er is een behandelmethode die korte metten maakt met deze plaatselijke vetophoping: soft-liposculpture ofwel vetafzuiging...

Het weg zuigen van vet kan voor mensen die last hebben van abnormale plaatselijke vetophopingen een oplossing zijn. Wij willen benadrukken dat soft-liposculpture zeker geen vermageringsmethode is. Mensen die erg zwaar zijn, raden wij dan ook aan eerst de nodige kilo’s af te vallen met behulp van een dieet in combinatie met bewegen. Daarna kunnen we alsnog de mogelijkheid van soft-liposculpture in overweging nemen.

Het kan zijn, dat uw huid op de te behandelen plaatsen verslapt is, rimpels vertoont of dat u last heeft van cellulitis. Dit kan met soft-liposcuclpture niet verholpen worden. Hiervoor beschikken we over andere methoden. Heeft u een vetophoping en op dezelfde plaats een zeer slappe huid, dan kan het onderliggende vetweefsel samen met de overtollige huid verwijderd worden. Het resultaat is zeer effectief. Het nadeel van dit soort ingrepen is, dat er lange littekens ontstaan. Hoe de littekens genezen is moeilijk te voorspellen.  

Hoe gaat het?
De ingreep wordt verricht onder plaatselijke of regionale verdoving, soms onder algehele narcose. Over het algemeen moet u rekenen op dagverpleging (‘s morgens opname, ‘s avonds ontslag). Afhankelijk van de omvang van de ingreep kan één nacht ziekenhuisopname noodzakelijk zijn.  

Voor de operatie wordt op het lichaam zorgvuldig afgetekend op welke plaatsen en hoeveel vetweefsel verwijderd moet worden. Deze tekening wordt altijd gemaakt terwijl u staat. Zelfs de operatie vindt plaats terwijl u, ondersteund door de operatietafel zit of half staat. De plastisch chirurg maakt een kleine snede op een onopvallende plaats in de huid, zo mogelijk in een huidplooi. Vervolgens brengt hij een dunne holle naald onder de huid. Hiermee wordt het overtollige vetweefsel weggezogen. Indien hij gebruik maakt van ultrasonore liposculpture worden de vetcellen eerst kapot getrild en vervolgens weggezogen.

Na de ingreep wordt het behandelde lichaamsdeel verbonden met stevig pantybroekje, stevige elastische windels of pleisters. Direct na de ingreep is het behandelde gebied gezwollen, verkleurd door bloeduitstortingen en gevoelig. Gelukkig verdwijnt dat binnen twee weken. Het kan zijn, dat enkele verhardingen ontstaan of een doof gevoel. Ook deze verschijnselen zijn tijdelijk. Om het genezingsproces te versnellen, kunt u het beste gedurende de eerste zes weken na de ingreep een strakke legging of fietsbroek dragen. Verwacht niet, dat uw huid binnen zes weken weer helemaal hersteld is. Het complete proces neemt circa drie maanden in beslag. Dan pas is het definitieve resultaat zichtbaar.

Soft-liposculpture biedt verbetering, geen perfectie en ook geen algehele vermagering. Soms is het nodig de behandeling te herhalen, omdat per behandeling maximaal 2.5 liter vet weggezogen kan worden. Ook een kleine aanvullende correctie kan nodig zijn.